27 Şubat 2016 Cumartesi

Gastronomi Topluluğu

selam :)
bu kez farklı bir konuyla geldim takipcanlar.
bu yıl üniversitede 2. yılım ve artık bazı faaliyetlere 
katılmamın zamanı diye düşündüm.
sene başında her zaman olduğu gibi yine öğrenci toplulukları
birkaç gün tanıtım yaptı.
geçen yıl da bir sürü şeye üye oldum ancak
sosyal kişiliğim hepsine vakit ayıramadı :(
bu yıl dedim ki, az ve öz olsun :))
gastronomi topluluğuna yazıldım.
-tabi bu kadar az değil :) kitap 
ve 
oryantiring topluluğuna da yazıldım 
ama
gitmedim..-
evet :)
ilk mesaj geldi ve toplantının nerede yapılacağı
yazıyordu.
hızlı geçiyorum oraları.. toplantıya gittik.
yaklaşık 250 öğrenci vardı.
işte can sıkıcı kısma geliyorum, 
mutfak küçük olduğu için sadece 60 kişinin uygulama eğitimlerine
katılabileceği söylendi...
tabii bu kişilerin de bir sınavdan geçip en yüksek puanı alan
ilk 60 kişi olacağı da :))
yaklaşık 14 sayfalık bir çalışma kağıdı verdiler
ve
çalışıp sınava girmemizi istediler.
yılın ilk sınavını bir öğrenci topluluğu yaptı, evet :)
cızızızızttt.
-ileri sardım-
ben de o 60 kişinin içindeydim, evet. 
yoksa niye böyle bi post yazıyım cnm :D
çok güzel bi eğitimdi.
tamamen her şeyi öğrenmesem de
işime yarayacak pek çok bilgi edindim.
küçük, şirin bi mutfağımız vardı ve 15 kişilik
4 grup halinde eğitim gördük.
şimdi yaptığımız şeylere bakalım biraz :)



bu alttakini ben yapmıştım.
tavuk göğsüne jülyen doğranmış biber, havuç
ve kaşar peyniri sarmıştık.
üzerine de sos..



bunlar makarna ve soslar.



alttakini de biz yapmışyık.
arabbiata ve napoliten sos..
tadı çok güzeldi.
evde de yaptım ama aynı lezzette değildi :(


bunlar pasta yapma çabalarımız :(



burda balıkla uğraşmıştık biraz. 
altındaki roka sosu..





balık çorbası.
ilk kez içtim, tavsiye edilir :)




burda da el yapımı makarna-mantı türü şeyler :)



vee yılbaşı menümüz :)
tee gerilerde gastronomi yazılı
kurabiyeler var..
onlar benden :)





işte bu kadardı :)
afiyet oldu bize :*
hobimsiyle kalın :))



4 yorum: