24 Kasım 2017 Cuma

Okudum: Kağıt Ev/ Carlos Maria Dominguez

Selamlar! Yazın okuduğum kitaplardan bahsetmeye devam ediyorum yine...



"Kitaplara, okumaya ve aşka dair bir kitap... Kalın ciltlerin arasında saklanacak bir mücevher..." diyor arka kapağında. Gerçekten okuduğunuzda bu sözün ne kadar doğru olduğunu anlayacaksınız. İnce göründüğüne -89 sayfa- bakmayın, içinde pek çok dolu cümleyle karşılaşıyorsunuz çünkü. Kitaplar hakkında öyle güzel cümleler var ki... Daha ilk sayfadan, ikinci paragrafta yazan cümleyi paylaşayım sizinle:

"Kitaplar insanların kaderlerini değiştirir."


Ve devam ediyor alt paragrafta:

"Ama tek kurban o değildi. Antik Diller profesörü yaşlı Leonard Wood kütüphanesindeki raftan kafasına düşen beş ciltlik Britannica Ansiklopedisi ile felç oldu; arkadaşım Richard, William Faulkner'ın raftaki Abşalom, Abşalom!'una ulaşmaya çalışırken merdivenlerden düşüp bacağını kırdı. Buenos Aires'ten başka bir arkadaş bir halk kütüphanesinin bodrum katındaki arşivleri incelerken tüberküloza yakalandı. Öfke nöbetine tutulup Karamazov Kardeşler'in sayfalarını mideye indirdikten sonra hazımsızlıktan ölen bir Şili terrier'i de biliyorum ayrıca."


Bence hemen kendinize bu kitabı edinin ve okumaya başlayın. Zaten sade ve akıcı anlatımıyla muhtemelen 1 günde bitirip kitaplığınıza kaldırırsınız :)

"Çoğunlukla bir kitaptan kurtulmak, ona sahip olmaktan daha zordur."

İyi okumalar♥




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder